ESIC Previous Year Question Papers Answer Key Download Employee State Insurance Corporation Old Questions esic.nic.in

By | December 29, 2017

Employee State Insurance Corporation ESIC Previous Year Question Paper Free Download www.esic.nic.in ESIC Model Questions Sample papers 

ESIC Previous Year Question Papers DownloadEmployee State Insurance Corporation Previous Year question paper free downloads Last year Old question paper Model Questions for ESIC RECRUITMENT Employee State Insurance Corporation. Candidates who are going to attend Employee State Insurance Corporation Latest Recruitment Can download ESIC RECRUITMENT previous year Question paper, ESIC RECRUITMENT Previous year Sample paper, ESIC RECRUITMENT Model question paper for absolutely free. Download Employee State Insurance Corporation last Year Question paper for free. Free download online Question paper for Employee State Insurance Corporation.

Employee State Insurance Corporation Previous Year Question paper free downloads Online. Employee State Insurance Corporation sample question paper Employee State Insurance Corporation Model Question paper free download Candidates can easily find and download previous year Employee State Insurance Corporation Question paper Available on Internet You may also check Employee State Insurance Corporation official website: http://www.www.esic.nic.in for further Assistance

Employee State Insurance Corporation Previous Year Sample Question paper free download
Candidates who are participating on Employee State Insurance Corporation Latest recruitment and want to know about question pattern , Syllabus and last five or ten year Model question pattern for Employee State Insurance Corporation should check this st and also must download previous year question paper of Employee State Insurance Corporation which we have listed bellow .

Employee State Insurance Corporation Previous Year Question Paper Free Download Link

Employee State Insurance Corporation Official Website: http://www.www.esic.nic.in

ESIC Sample Questions :

1. According to Charak, Chitrak, Hingu, Kshar are
the ingredients of which of the following Yavagu?
(a) Sangrahi
(b) Vatanulomini
(c) Bhedini
(d) Pakvashaya rujapaha

Ans : (C)

2. According to Charak, which of the following is
not included ‘Shadvirechan ashraya’?
(a) Kshir
(b) Taila
(c) Pushpa
(d) Tvaka

Ans : (B)

3. According to chakrapani, what is the meaning
of ‘KILAAT’?
(a) Kurchik kshir
(b) Dadhi takrasam
(c) Kurchik pind
(d) Shushka mansam

Ans : (C)

4. Which one of the following types of
Raktamokshana is indicated in most deeply
situated skin lesion?
(a) Vishan
(b) Prachchhan
(c) Siravedha
(d) Jalauka

Ans : (C)

5. In which one of the following Rutus, ‘Chaundya
jal’ is indicated?
(a) Hemant
(b) Pravrut
(c) Sharad
(d) Grishma

Ans : (B)

6. ‘Chashapakshi nibham mutram’ indicates-:
(a) Aalalmeha
(b) Kalmeha
(c) Nilmeh
(d) Raktameh

Ans : (C)

7. Femoral artery is the branch of which artery?
(a) Common iliac
(b) Internal iliac
(c) External iliac
(d) None

Ans : (B)

8. Visual area in the brain is the area?
(a) Area 41
(b) Area 17
(c) Area 47
(d) Area 14

Ans : (B)

9. Which nerve is called as the musician nerve?
(a) Radial
(b) Median
(c) Ulnar
(d) All

Ans : (CB)

10. Measurement of intra ocular pressure?
(a) 8-12 mm of Hg
(b) 10-20 mm of Hg
(c) 0-6 mm of Hg
(d) 6-10 mm Hg

Ans : (C)

11. Frontal nerve is the branch of which nerve?
(a) Trigeminal
(b) Facial
(c) Ophthalmic
(d) Abdu scent

Ans : (A)

12. Normal volume of CSF?
(a) 150 ml
(b) 350 ml
(c) 250 ml
(d) 500 ml

Ans : (A)

13. Shleshmic oja is ardhanjali pramana, according
to which Acharya?
(a) Charak
(b) Sushrut
(c) Chakrapani
(d) None of these

Ans : (C)

14. Bitot‘s spot are caused by deficiency of which
vitamin?
(a) Vitamin C
(b) Vitamin B
(c) Vitamin A
(d) Vitamin D

Ans : (C)

15. Krushnabhaga in netra is made up of which
Mahabhuta?
(a) Pruthvee
(b) Aap
(c) Vayu
(d) Aakash

Ans : (C)

16. Shankh is the type of which bone?
(a) Kapal
(b) Ruchak
(c) Valay
(d) Tarun

Ans : (A)

 

ESIC Previous Year Question Papers Download All Question Series and Answer

(i) Guwahati, (ii) Delhi, (iii) Faridabad, (iv) Chandigarh, (v) Ranchi, (vi) Thrissur, (vii) Indore and (viii) Jaipur. 

ESIC Question Paper – A Series  –  Answer Keys – A Series 
ESIC Question Paper – B Series  –  Answer Keys – B Series 
ESIC Question Paper – C Series  –  Answer Keys – C Series 
ESIC Question Paper – D Series  –  Answer Keys – D Series

 

Download ESIC Question Papers Exam Held Across All over India

Question Paper – A Series
Question Paper – B Series
Question Paper – C Series
Question Paper – D Series
Answer Keys – A,B,C & D Series

ESIC, Hqrs., New Delhi : Question Paper and Answer Keys of IMO Gr. II (Allopathic) Written Examination (Paper- I) held on 19.01.2014 at 06 Centers (Hyderabad, Indore, Jammu, Bhubaneswar, Kolkata and Jaipur) – Notice to Candidates

Question Papers Answer Keys
Question Paper – A Series Answer Keys – A Series
Question Paper – B Series Answer Keys – B Series
Question Paper – C Series Answer Keys – C Series
Question Paper – D Series Answer Keys – D Series

 

ESIC, Hqrs., New Delhi : Limited Departmental Competitive Examination (LDCE) for the posts of S.S.O.,P.A., Asstt. and L.D.C. for the Recruitment year 2012-13 held on 21-22’nd September, 2013 and 28-29’th September, 2013 – regarding

 

Answer Keys Question Paper
Paper-I LDC A PA (PAPER–I)
PAPER-I PA B PA (PAPER–I)
Paper-I SSO C PA (PAPER–I)
Paper-I Asstt. D PA (PAPER–I)
Paper-II Asstt. A LDC PAPER–I
PAPER-II SSO B LDC PAPER–I
Paper-III Asstt. C LDC PAPER–I
Paper-III SSO D LDC PAPER–I

ESIC, Hqrs., New Delhi :Placement of Answer Keys of Question Papers (Series-A) for Limited Departmental Competitive Examination for promotion to the posts of P.A. & L.D.C. and Asstt. & S.S.O. held on 21-22nd September, 2013 and 28-29th September, 2013.

Question Papers Answer Keys
Assistant Paper-I English PAPER-I PA Series A
Assistant Paper-II Paper-I SSO
Assistant Paper-III Paper-I Asstt
SSO Paper-I Paper-II Asstt
SSO Paper-II PAPER-II SSO
SSO Paper-III Paper-III Asstt.
LDC Paper-I Paper-III SSO
PA_Paper-I Paper-I LDC Series A

ESIC, Hqrs., New DelhiAnswer Keys (All Sets) & Question Papers (All Sets) of L.D.C.E. for the posts of SSO, P.A., Asst., U.D.C. & L.D.C. held on 19.20.1.2013

Question Papers Answer Keys
ASSISTANT PAPER–II Assistant Paper-1
ASSISTANT PAPER–III Assistant Paper-2
ASSISTANT PAPER – I Assistant Paper-3
LDC PAPER–I LDC Paper-I
PA PAPER–I PA Paper-1
SSO PAPER–III SSO Paper-1
SSO PAPER–I SSO Paper-2
SSO PAPER–II SSO Paper-3
UDC PAPER – I UDC Paper-1
ASSISTANT PAPER–II UDC Paper-2
ASSISTANT PAPER–III UDC Paper-3
ASSISTANT PAPER – I                     
LDC PAPER–I
PA PAPER–I
SSO PAPER–III
SSO PAPER–I
SSO PAPER–II
UDC PAPER – I
ASSISTANT PAPER–II
ASSISTANT PAPER–III
ASSISTANT PAPER – I
LDC PAPER–I
PA PAPER–I
SSO PAPER–III
SSO PAPER–I
SSO PAPER–II
UDC PAPER – I
ASSISTANT PAPER–II
ASSISTANT PAPER–III(2)
ASSISTANT PAPER–III
ASSISTANT PAPER – I
LDC PAPER–I
PA PAPER–I
SSO PAPER–III
SSO PAPER–I
SSO PAPER–II
UDC PAPER – I
UDC PAPER–II
UDC PAPER–III

 

  • ESIC Previous Year Question Papers
  • ESIC Model Question Papers
  • ESIC Last Date Year Question Answer key
  • ESIC Sample Papers Free Download
  • ESIC Question Answer

 

Why you should download (ESIC) Employee State Insurance Corporation previous year Question paper?

Employee State Insurance Corporation Previous Year Questions . Well, the answer is simple, to be aware about the pattern of ESIC the question and syllabus for the examination. We always try to give you the best opportunity to make a massive performance to your examination. That’s why we provide you all the necessary study materials and Question pattern for any examination held by any organization.
IF you have any query or any question feels free to contact with us by submitting your comments. If you need more helps regarding your upcoming entrance or recruitment exam contact us by comment, we will try our best to help you.

Similar Notification You Should Read

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *